Oikeusministeri Antti Häkkinen Kotkaniemessä. Kuva: Saija Räty / KaakonKantri.

100 vuotta P. E. Svinhufvudin johtaman itsenäisyyssenaatin asettamisesta 27.11.2017

Kotkaniemessä järjestettiin Itsenäisyyssenaatti -seminaari, jonka pääpuhujana oli oikeusministeri Antti Häkkänen. Samalla vietettiin P. E. Svinhufvudin johtaman itsenäisyyssenaatin asettamisen 100-vuotispäivää.

Tilaisuudella Kotkaniemi-säätiö kunnioitti 100-vuotiasta Suomen itsenäisyyttä ja P. E. Svinhufvudin muistoa itsenäisyyden merkkihenkilönä. Ohjelmassa oli puheenvuoroja Suomen oikeusvaltiosta, Itsenäissyyssenaatin merkityksestä ja Kotkaniemestä. Tilaisuus näytettiin videostriiminä netissä.

Samassa yhteydessä kansanedustaja Jukka Kopran johtama Kotkaniemen neuvottelukunta kokoontui ensimmäisen kerran. Muistosäätiö osallistui monin tavoin tilaisuuden järjestelyihin. Säätiö osallistui myös Kotkaniemen korjaustyön ”harjannostajaisiin” helmikuussa 2017.

Kotkaniemi-säätiön puheenjohtaja kansanedustaja Jukka Kopra. Kuva: Saija Räty / KaakonKantri.

Kotkaniemi-säätiön ja Museoviraston välinen sopimus allekirjoitetaan. Kuvassa Kotkaniemi-säätiön puheenjohtaja Hilkka Suoanttila, Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet, Kotkaniemi-säätiön asiamies Mari Kurkan ja Kansallismuseon ylijohtaja Elina Anttila. Kuva: Saija Räty / KaakonKantri.

Kotkaniemessä muistettiin itsenäisyyssenaatin asettamista tasan sata vuotta
myöhemmin 27.11.2017. Vahanuken vasemmalla puolella Castrén-suvun puheenjohtaja Yrjö Castrén ja oikealla Svinhufvud af Qvalstad -suvun päämies Eino Svinhufvud, joka on myös Muistosäätiön ja Kotkaniemi-säätiön hallituksen jäsen.

kirjallisuuspalkinnot

P.E. Svinhufvudin muistosäätiö – P.E. Svinhufvuds minnesstiftelse

Lue lisää

kirjallisuuspalkinnot

Palkinnot

P. E. Svinhufvudin muistosäätiön palkinto 14.12.2018

Lue lisää

Kotkaniemi-säätiö

pehr27.tif

 

Taideteokset ja muistomerkit

Svinhufvudin hautamuistomerkki pää