Kuvassa Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Selja Flink sekä P. E. Svinhufvudin muistosäätiön asiamies Maritta Pohls ja hallituksen puheenjohtaja Martti Häikiö.

P. E. Svinhufvudin muistosäätiön palkinto 14.12.2018

P. E. Svinhufvudin muistosäätiö on jakanut vuodesta 1973 alkaen kirjallisuuspalkintoja. Kohdealuetta ei ole rajattu ahtaasti, vaan arvostusta on osoitettu hyvin erilaisille teoksille. On kuitenkin edellytetty, että palkittu teos on kirjoitettu ”Ukko-Pekan hengessä”. Palkinnosta päättää muistosäätiön hallitus, johon kuuluu eri alojen asiantuntijoita.

Muistosäätiön vuoden 2018 kohokohtiin kuului Kotkaniemen peruskorjauksen valmistuminen ja Presidentti Svinhufvudin kotimuseon juhlalliset avajaiset 18.5.2018, jolloin oli kulunut sata vuotta P. E. Svinhufvudin valinnasta itsenäisen Suomen ensimmäiseksi valtionpäämieheksi. Kotkaniemen ensimmäinen vuosi ylitti kaikki odotukset.

Halusimme kirjapalkinnon kautta korostaa Kotkaniemen upeasti toteutettua kunnostusta ja luovuttaa palkinnon Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Selja Flinkille hänen ideoimastaan ja toimittamastaan teoksesta Kotkaniemen restaurointialbumi. Sen on kustantanut Senaatti-kiinteistöt.

Teos edustaa hienolla tavalla Ukko-Pekan henkeä ja tuo esille Svinhufvudin kotimuseon merkitystä ja Svinhufvudin perheen elämänpiiriä. Restaurointialbumissa esitellään Kotkaniemen historiaa Alfred Thomén ajasta Svinhufvudien aikaan.

Lisäksi säätiö kiitti Kati Katajistoa teoksesta Sodasta sovintoon (Otava 2018) ja Touko Perkoa teoksesta Haastaja Saksasta (Docendo 2018).

Lue palkintoperustelut: Kirjapalkinnon perustelut 14.12.2018

kirjallisuuspalkinnot

P.E. Svinhufvudin muistosäätiö – P.E. Svinhufvuds minnesstiftelse

Lue lisää

kirjallisuuspalkinnot

Palkinnot

P. E. Svinhufvudin muistosäätiön palkinto 14.12.2018

Lue lisää

Kotkaniemi-säätiö

pehr27.tif

 

Taideteokset ja muistomerkit

Svinhufvudin hautamuistomerkki pää