Kotimuseon elämää ja kotivaraisuutta

P. E. Svinhufvudin muistosäätiö on tuottanut yhteistyössä Menneisyyden Jäljillä podcastin ”Kotimuseon elämää ja kotivaraisuutta 1900-luvun alkupuolen Suomessa”. Kotkaniemen kotimuseo on Luumäellä sijaitseva, maalaistuomarin ja presidenttiparin Pehr ja Ellen Svinhufvudin entinen koti, joka on entisöity museokäyttöön. Podcastissa pohditaan sitä, mikä kotimuseo on ja mitä kotimuseon restaurointi vaati. Minkälaiset esineet ja tarinat rakentavat monipuolista näkymää menneisyyteen? Lisäksi mietitään kotivaraisuutta 1900-luvun alkupuolen Suomessa erityisesti Ellen Svinhufvudin ja Kotkamäen tilan elämän kautta. Millä tavoin kotivaraisuus ja valistusluonteinen kotitalous näkyivät Kotkaniemessä? Miten Martta-yhdistys ja Ellen Svinhufvud liittyvät yhteen? Miltä poliittinen historia voi näyttää kahvipöytäkeskustelujen valossa? Jakson vieraina ovat Kotkaniemen kotimuseon museoamanuenssi Annastiina Löppönen sekä historioitsija ja P.E. Svinhufvudin muistosäätiön asiamies Maritta Pohls.

Lue enemmän.

Kuuntele podcast.

Youtubessa video Kotkaniemen kotimuseosta. Video tehtiin Menneisyyden Jäljillä yhteistyön puitteissa. Museota esittelivät Kotkaniemen kotimuseon museojohtaja Heini Kähkönen, museoamanuenssi Annastiina Löppönen ja P.E. Svinhufvudin muistosäätiön asiamies Maritta Pohls. Mitä kaikkea museon tiloista löytyykään ja miten se kunnostettu museokäyttöön. Entä miten mäyräkoirat liittyvät Kotkaniemeen?

Katso www.youtube.com/watch?v=3ZVw4KzmbNg  

Podcast liittyy Presidentti P.E. Svinhufvudin kotimuseossa Kotkaniemessä 19.8.2023 järjestettävään Kotivara ennen ja nyt -kesäpäivään.

Scroll to Top